Kristian Leth mener, at Bibelen er Verdens vigtigste bog. Igennem 2 ½ år har han hver søndag på P1 udforsket kristendommen sammen med journalist Lauge Hendriksen, og holdt flere hundrede foredrag om emnet. Deres aftale med DR er netop blevet forlænget. Radioprogrammet/podcasten “Bibelen Leth fortalt” er lyttet af over 100.000 – og det er ikke uden grund. Selv i et moderne samfund som det danske viser det sig, at vores kristne arv spiller en større rolle, end vi selv går rundt og tror – og måske endda større, end vi har lyst til at indse.
Kristian Leth fortæller fra et udogmatisk standpunkt – han er hverken ”for” eller ”imod” kristendommen. Faktisk påstår han, at det nærmest slet ikke kan lade sig gøre – så dybt gennemsyrer den kristne arv vores bevidsthed. Siden han som 12-årig læste Bibelen for første gang, har han beskæftiget sig med både de klassiske tekster, og de apokryfe og okkulte. Han har besøgt stammesamfund i Papua Ny Guinea og Voodoo-præster på Haiti. Han har besøgt satanister i USA og kristne samfund alle steder i verden. Hans bibliotek i hjemmet i New York rummer værker fra gulv til loft om kristendommen og dens natur.
Selvom Kristian Leth på den måde er en vaskeægte nørd, hvad angår kristendommens kilder, er han samtidig en blændende formidler af et stof, som de fleste måske anser for støvet. Der er absolut intet støvet over Verdens vigtigste bog – det er suveræn læsning til at blive klog af, hvad enten man tror eller ej.
”Jeg håber mere end noget andet, at læseren i løbet af bogen forstår, at det ikke er de andre ude i verden, der er de mærkelige, mens vi her i Danmark er mere rationelle og fornuftige. Jeg håber, at man ved endt læsning forstår, at historisk set, så er der intet logisk eller uundgåeligt ved vores vestlige, danske virkelighedsforståelse. I det store perspektiv, så er det os, der er de mærkelige. Og for at se det klart, må vi først finde ud af, hvor vores mærkelige ideer kommer fra.”