Smukke Christiansfeld stjerner

OnlyByGrace er rigtig glade for, at vi har fået lov til at sælge Herrnhuter Stjernen. De fleste kender stjernerne som Christiansfeld-stjerner, Adventsstjerner eller Brødremenighedens adventsstjerner. Det skyldes at Brødremenigheden i Christiansfeld efter 2. verdenskrig og op til 1989 fik licens til at lave de fine Herrnhuter stjerner.

Hvad koster det at have 1 stk 13 cm Herrnhuterstjerne tændt i 1000 timer?

Du kan med god samvittighed have et par 13 cm stjerner tændt op til jul og ind i næste år. De små stjerner (13 cm) bruger kun 0,64 kilowatt per 1000 timer. Det betyder i praksis, at du kan lade en stjerne være tændt døgnet rundt fra den 1. søndag i advent til Helligtrekonger 6. januar og det vil kun koste dig 3,50 kroner for hele perioden!

Viser alle 26 resultater

Herrnhuter Stjerne, Hvid, Plast, 13 cm LED

190,00 DKK

Sæt a 1 Herrnhuter Stjerne, Hvid, 13 cm LED, incl. adapter

290,00 DKK

Sæt a 2 Herrnhuter Stjerne, Hvid, 13 cm LED, incl. adapter

480,00 DKK

Sæt a 3 Herrnhuter Stjerne, Hvid, 13 cm LED, incl. adapter

670,00 DKK

Sæt a 4 Herrnhuter Stjerne, Hvid, 13 cm LED, incl. adapter

860,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Blå, Plast, 13 cm LED

190,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Grøn, Plast, 13 cm LED

190,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Gul, Plast, 13 cm LED

190,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Rød, Plast, 13 cm LED

190,00 DKK

Herrnhuter Stjerne Lyskæde, Hvid, 13 cm/12 m

1.399,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Hvid, Papir, 40 cm

259,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Gul, papir, 40 cm

259,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Hvid, Plast, 40 cm

529,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Hvid, Papir, 60 cm

289,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Hvid, Plast, 68 cm

579,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Hvid, Papir, 80 cm

300,00 DKK

Herrnhuter Stjerne, Hvid, Plast, 130 cm

2.000,00 DKK

10 meters sort ledning til Herrnhuter stjerne 130 cm

360,00 DKK

Herrnhuter 4 meter indendørs kabel med LED pære og stik

130,00 DKK

Herrnhuter 5 meters udendørs kabel med LED pære og stik

169,00 DKK

Herrnhuter Adapter til 1-4 stk LED 13 cm stjerner

100,00 DKK

Herrnhuter Batteriholder m. timer til 1 stk LED 13 cm stjerner

89,00 DKK

Herrnhuter Forlængerledning til 13 cm stjerne, 2 m

29,00 DKK

Herrnhuter LED Pære til 13 cm stjerne

49,00 DKK

Herrnhuter, Ophæng til 130 cm stjerne

500,00 DKK

Herrnhuter, Ophæng til 40 og 68 cm stjerne

300,00 DKK

Historien

Herrnhuter stjernen, også kendt som Christiansfeld stjernen eller Brødremenighedens adventsstjerne, er en unik og smuk kreation, der har en lang historie og betydning. Det hele startede for mere end 160 år siden i den tyske by Niesky, ikke langt fra Herrnhut i det sydøstlige Tyskland. Her skabte en matematiklærer i Brødremenighedens skole en stjerne af karton, som eleverne var begejstrede for.

Herrnhuter stjernen er en geometrisk kreation, der blev skabt for at udfordre eleverne til at forstå matematikken i en kreativ og smuk form. Stjernen består af 25 spidser, 17 med en firkantet fod og otte med en trekantet fod. De færdige stjerner blev hængt op i skolestuen i adventstiden som en påmindelse om den kristne frelser, der blev født under stjernen over Betlehem.

Stjernens form, som er en morgenstjerne har en særlig betydning. Morgenstjernen er planeten Venus, når den kommer vest for solen og skinner på østhimlen lige før solopgang. Det er et symbol på at natten er forbi, og at dagen er nær, og lyset vinder igen over mørket. I det kristne budskab er Jesus det lys, der vinder over mørket i vores verden. Denne symbolik knytter kristendommen til adventsstjernen, hvor Jesus Kristus er morgenstjernen, der blev født under stjernen over Betlehem.

Siden stjernerne i skolestuen blev kunsten at fremstille de smukke og kunstfærdige stjerner givet videre fra generation til generation. Egentlig produktion med henblik på salg begyndte i 1897. Derfor kan vi i dag nyde og glæde os over stjernen, der kun bliver produceret i Herrnhut. Efter 2. verdenskrig og indtil 1989 havde Brødremenigheden i Christiansfeld licens til at lave papirstjerner, og det er måske årsagen til, at mange kender dem som Christiansfeld stjerner eller Brødremenighedens adventsstjerner. I dag er Herrnhuter stjernen et eftertragtet stykke kunst, som foldes og samles af dygtige hænder i Herrnhut, før den sendes til mange lande, inklusiv Danmark. Herrnhuter stjernen er ikke kun smuk at se på, men også en påmindelse om den kristne historie og symbolik, som den repræsenterer.

Herrnhuter stjerner udendøres

Herrnhuter stjernerne i forskellige størrelser (40, 68 og 130 cm) i plastik kan bruges inden døre. Men også udenfor er de flotte at hænge på gavlen.  Eller ved kirker, kirke-, menigheds- og missionshuse.
Vær opmærksom på at der skal en udendørskabel til.

Herrnhuter i dekorationer

Herrnhuter stjernen, er en smuk og unik dekoration, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Traditionelt set hænges den op i adventstiden som en påmindelse om den kristne historie og symbolik, den repræsenterer. Men stjernen er også et smukt stykke kunst, der kan bruges som dekoration året rundt.

Stjernen kan hænges op i stuen, som en elegant og sofistikeret detalje i indretningen. Den kan også bruges som dekoration på juletræet eller som en unik detalje i juledekorationen. Stjernen kan endda bruges som en smuk detalje i bryllupper eller andre festlige begivenheder.

Herrnhuter stjernen er også en unik og personlig gaveidé til venner og familie. Det er en smuk og langvarig mindegave, der kan bruges år efter år.

Der er masser af muligheder for at pynte op med 13 cm stjerner. Eksempelvis kan de  bruges i borddekorationer, som bordpynt osv. En 13 cm stjerne i en dekoration kan få strøm fra en batteriholder, der kan skjules i dekorationen.

Kort sagt, Herrnhuter stjernen er en alsidig og smuk dekoration, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge og kontekster, og som kan bringe et smukt og unikt touch til ethvert hjem.

Du støtter…

Adventsstjernen er mere end bare en smuk dekoration. Ved at købe en Adventsstjerne eller Herrnhuter stjerne fra OnlyByGrace, støtter du BDM’s (Brødremenighedens Danske Mission) vigtige arbejde i Afrika. BDM bygger skoler, har børnehjem og arbejder med sundhedsprojekter. Men det er også vigtigt at huske på missionsdelen, hvor de formidler evangeliet. OnlyByGrace’s fortjeneste er begrænset, da vi ønsker at støtte dette værdifulde arbejde. Lad os sammen gøre en forskel i verden.